Trots op onze medewerkers
29 Nov
,
2021

Trots op onze medewerkers

De energiecoaches van Ommen krijgen versterking van het Energie Klusteam. Afhankelijk van het inkomen en de woonsituatie van inwoners, komt een klusser langs om energiebesparende maatregelen uit te voeren. Het doel is minder energieverbruik en een lagere energierekening.

Inwoners konden al rekenen op bespaaradvies van een energiecoach. Vorig jaar maakten zestig huishoudens daar gebruik van. Afhankelijk van het inkomen* en de woonsituatie van inwoners, krijgen Ommenaren nu ook materiaal en een klusteam aangeboden. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van tochtstrippen, het plakken van radiatorfolie en het aanbrengen van buisisolatie. Wethouder Bart Jaspers Faijer: “We willen inwoners helpen die dit niet kunnen betalen of het sociale netwerk niet hebben om deze acties gericht op duurzaamheid uit te voeren.” Bewoner Rachid Biram: “Wij wonen hier ruim een jaar en weten nog niet veel over verduurzaming. De energiecoach vertelde dat door de folie minder warmte verloren gaat waardoor de kachel minder hard hoeft te stoken om de kamer te verwarmen.”

Lokale samenwerking

Het Energie Klusteam is een initiatief van gemeente Ommen in samenwerking met Stichting de Koppel, Vechtdal Wonen en Larcom. Door de hoge energieprijzen wordt het steeds belangrijker dat bewoners letten op hun energieverbruik en dat huizen worden verduurzaamd. Inwoners die zelf niet de middelen hebben om kleine energiebesparende maatregelen uit te voeren, kunnen zich aanmelden via energiecoach@startpunthardenberg.nl of bellen naar 0523 273388.

Rachel Tieltjes en Ruud Ippel Melba gecertificeerd

Larcom is een toonaangevend werkleerbedrijf met een uitgebreide infrastructuur en een ervaren team van betrokken professionals. Wij werken met professionele onderzoeksmethodieken om onze dienstverlening goed te kunnen uitvoeren. Wij zijn trots dat wij nu twee gecertificeerde Melba experts in huis hebben.

Melba

Melba is een profielensysteem om gedrag op de werkvloer te observeren en wordt gebruikt om de mogelijkheden en aandachtspunten van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in kaart te brengen.  De Melba observatiemethodiek is ontwikkeld door een Universiteit in Duitsland. In het Melba systeem worden 29 kenmerken gebruikt, om enerzijds een functie te beschrijven, anderzijds om de capaciteiten van een persoon in beeld te brengen. Hiervoor heeft Melba twee profielen: een van een specifieke werkplek en een van een persoon. Beide profielen kunnen onafhankelijk van elkaar worden gebruikt. Een profielvergelijking maakt plaatsing op maat mogelijk; door de beide profielen te combineren is Melba een betrouwbaar en objectief instrument met specifieke mogelijkheden.

Wilt u weten hoe wij dit in de praktijk voor u kunnen toepassen? In dit filmpje leggen wij het uit.

Meer nieuws